Vätterrundan full - igen...

22 000 personer har de knökat in till nästa år och startplatserna tog  slut på rekordtid. Rätt många i Sverige som står för sitt livs utmaning, i alla fall sitt livs fysiska utmaning. Statistiken tror jag säger att i princip hälften av alla startande gör det för första gången. Lite konstigt faktiskt, att så många blir avskräkta...

Själv blev jag grymt peppad efter min första rundan. Jag var väl en sån där typisk 40-årskrisare som lovat åka med en kompis, som visserligen var mer än väl meriterad för uppgiften och vänlig nog att dela med sig av all sin erfarenhet. Vi drog runt på under 10-timmar. Tanken väktes direkt efter: kanske skulle det gå att köra under 9 timmar om man bara tränade lite mer.

Redan veckan efter VR 2007 började jag köra hårdare både till och från jobbet. Cykelpendling har i 4 år varit stomen i min träning, tyvärr är det inte riktigt så längre. Men jag cyklar nästan varje dag ändå o håller två spinningpass i veckan med mina seniorer på F&S.

Även på en kortare tur på cykel ser jag till att alltid ligga på en liten stund så hjärtat får jobba på högvarv 5-7 minuter. Så att det glömmer bort vad det kan.

Inför nästa år blir inte utmaningen att köra fortare än detta år, för det kommer jag nog inte klara. En stor utmaning är att hitta motivationen att gå upp tidiga mornar och klämma av 3-4 timmar i mörker o kyla redan tidigt i februari.

Sista månaden har jag i stället återbekantat mig med den aktivitet jag ägnade hela min uppväxt år 7 dagar i veckan - skateboard. Jönköping har begåvats med en betongbana som är både vacker att titta på och kul att åka i. I lördags var det invigning och massa gamla rippers från förr var hemma laddade carving.

Så här såg det ut härom kvällen när Martin Willners fångade mig i en Tail Slide i poolen.

Ha de!

2010-10-20



Löven leker tafatt!

En lite märklig cykelsäsong är snart över och jag försöker avprogramera mig från att inte tänka för mycket cykel och inte planera för mycket inför nästa säsong. Detta har fått till följd att jag inte kört något av de mtb-lopp som jag brukar så här på höstkanten. Förra helgen var Vistaloppet strax norr om Kaxholmen, känt för sin backe på VR. Det är sveriges äldsta mtb-lopp. Jag valde att inte åka dit, utan i stället körde vi samma bana med familjen dagen därpå och fikade gott.


Bokskogscykling m familjen, Århus DK 2010.

Tänkte göra mig riktigt sugen på cykeln lagom till december. Det innebär ju inte att jag inte vardagscyklar så klart...
Brukar cykla barnen till skolan, vilket innebär att jag kan dra en repa uppför södra klevaliden här i Huskvarna på vägen hem. Bra för flåset om man gör det tre-fyra gånger i veckan. Sen har jag mina spinningpass på Friskis två gånger i veckan. I onsdags vickade jag oxå på kvällen på ett fullsatt medelpass. Härlig känsla. Mörkt i hela salongen, förutom en spot på lilla mig.

Har du inte anmält dig till Vättern Rundan redan är det nog hög tid, tror att det snart är fulltecknat igen. Vet inte hur många som ska få plats på stora rundan i år. Jag har fått plats till snabbgrupperna på lördagsmorgonen igen, men vet inte om det är rätt forum nästa år. Vi får se hur formen är. Min fru Malin har oxå anmält sig till rundan, så vi får väl kriga om träningstiden till våren.... Det löser sig nog eftersom jag är så morgonpigg. Först till kvarn.

Gotland 360, som jag skrev om sist, var verkligen en höjdaravslutning som hade en härlig eftersmak (av helstekt lamm). Rekommmenderas.

Träningstipser nr.1 inför hösten är som vanligt: CYKELPENDLING till o från jobb eller annat. Har man dusch på jobbet kan man bli hur snabb som helst. Bara att lägga på lite distansträning efter jul o öka farten i mars-april. Så enkelt är det..... not. Men nästan!

Adios!

2010-10-08