Rätt nöjd med förra veckan.

Förra veckan var rätt fullproppad, först rev vi köket för att ge plats åt ett nytt, sedan jobbade jag på och fick mycket gjort. Mycket tack vare att veckan inte splittrades upp av massa möten. Bland annat slutfördes det sista av tidning till husvagns-, bils- tillverkaren KABE. Intervjuade bland annat Johan Davidsson i HV71. Mycket sympatisk kille, o proffsig, fick honom att bygga en Legohusbil under intervjun. Pratade en hel del om träning, kul att höra deras upplägg. Man skulle väl knappt palla en förmiddag.
Johan Davidsson husbils-byggare.

För egen del avslutades januari med ytterligare en fin träningsvecka. Tre veckor på raken, med många spinningpass + löpning på morronen innan frukost. Jag har varit hård mot mig själv tidigt på säsongen. Planen är att köra hårt denna och nästa vecka oxå. Sedan blir det sportlov i Åre v. 7. Lite förvånande att mina sargade skateboardknän pallar löpning så bra. Kan jag hålla i lite löpningen hela året är ju mycket vunnet. Smidig konditionsträning, helt klart.

Lördagen började med ett timmes löppass och avslutades i Linköping på disputationsfest för min fru Malins kusin David, som doktorerade inom datavetenskap i höstas. Sov i bilen upp så jag var riktigt pigg till kvällen, men två glas vin satte sig pronto i benen. Dansade till halv 2 sedan hotellsäng+frossa i äggröra och bacon.

Januaris sista dag var ju idag, så det fick bli löpning i dag på morgonen. Får se om jag kommer upp på cykeln i morgon bitti.

Min danska kompis Christoffer o jag satsar på en cykelresa söderut, får se om vi får med dansk II, Sören även i år.

Ser fram emot februari. Nu måste vi få igång vanliga cykeln.

Adios!

2011-01-31



Ganska exakt snart....

... fem månader kvar till stora Vätterrundan, och jag kan bara gratulera mig själv att jag kommit igång med träningen bra. Två veckor med OK träningsdosis. Det vill säga ett antal spinningpass, lite cykelpendling (inte så mycket än, men ändå) plus mitt hemliga vapen som innebär att jag stiger upp tidigt tre dagar i veckan och kör ett kort......

Nej, mer avslöjar jag inte ännu, för jag vet inte om planen håller med bara två o en halv veckas record. Den som lever får se.

Att spinna mycket känns kul och inspirerande, för man träffar rätt mycket folk man känner - idag träffade jag t.ex. min fru - Malin - på Friskis i Huskvarna. Kul. Sen blir man ruggigt sugen på att cykla ute på rikitgt när det är dags. Har man harvat ute hela vintern blir säsongen rätt lång. Nu kan man sadla om i mars-april, förhoppningsvis med starka ben o gott hjärta.

Mallorca november 2010. Sitter inte styret upp-och-ned?

Det viktiga nu är att det känns gött i ben, mage o skalle att öka träningsdosen ganska markant. Kan man lägga på redan nu har man mycket gratis i mars och april. Det vet jag sedan förrförra året då jag cykelpendlade varje dag hela vintern - kort o hårt! Förra året missade jag det och fick slita ont ända in i det sista på rundan.  Och på rundan... hua!

Målet i år är att vara oförskämt pigg o stark redan i maj så man kan åka njuta i solen.... hm det är lätt att drömma o önska.

Kör så det ryker!

2011-01-20



Det börjar bli dags att bestämma sig

Hur ska säsongen se ut, hur vass kan formen bli till maj-juni?
Hur vass ska den bli?

Efter en jul o nyår med bara löpträning o ganska mycket sådan, börjar jag bli riktigt sugen på cykeln. Med lite ljummare väder är det ju helt överkomligt att hoja också, utan att få severa köldskador.

Den stora utmaningen är som vanligt inte att bli sugen, inte heller att disciplinera sig för att träna, utan att kunna klämma in så mycket träning som möjligt mellan jobb, barnskjutsande, tvätt o matlagning. Då är inte planering din främsta egenskap, utan flexibilitet och klurighet. Är man riktigt sugen är det oxå lättare att se de små öppningarna att knycka till sig en timme eller två. De riktigt långa passen får vänta ett tag till. Men att träna intensivt varje dag är fullt möjligt för de flesta. Kontinuitet är viktigare än spridda stormar.



För egen del tänker jag utnyttja mornarna som vanligt, inte bara på helger, utan även vardagarna: Springa, simma. spinna och cykla. Tänker oxå hoppa in på så många spinnpass som möjligt på Friskis, när andra ledare har förhinder.

Min mage är åter i balans och benen återhämtar sig fint över natten, även efter löpturer väl öven en timme. Så var det inte förra året. Då gick jag med sura ben i dagar efter ett hårt pass. Kåldolmslåren är borta.

Jag börjar i morgon med ett spinnpass med "morgonpojkarna" kl 7, cyklar dit så jag får upp farten. Sen sitter jag kvar på Friskis o jobbar till lunch och klämmer in lunchpasset också. Två timmar spinning + två mil cykel.

Vi får se hur länge nyårslöftet håller.
Önskar mig själv o alla andra, lycka till med det nya träningsåret.

Ses!

2011-01-11