Fullproppad helg.

Det blev en helg med extra allt: Bilen ner till Lund i fredags, (efter dubbla spinnpass till lunch) sen urpremiär på Hip-Hip-pojkarnas nya show - "Köp mjölk, skriv bok." Biljetter hade svåger o svägerska fixat som känner Johan Wester. Barnen hos mormor o morfar i Malmö.



Lördag: promenad 1 timme utmed havet i Bjäred, sedan kort visit på skatetävling inne i Malmö. Många gamla skatekompisar från förr - 80-tal. Kul att se dem på riktigt o inte bara på fb. Körde hem på lördagkvällen och fick lite tid i soffan framför TV:n.... utan att somna. 

Söndag: Distanscykling 3 timmar, med glatt sällskap och underlag, hemma redan vid kl  11. Resten av de ljusa timmarna spenderades i Knaggebobacken i Mullsjö, med två av sönerna. 2,5 timmar snowboard. Kul med vinter på eftermiddagen.

Sen mat och kamineldning - söndagskänsla!

Måndagmorgon: liten lätt löprunda 40 minuter. Mer än en vecka sedan sist.

Får se vad resten av veckan har att bjuda på. Jag är beredd på allt.

2012-01-30



Love - hate!

Strax innan jul var vi ju i Stockholm på friskisutbildning, cykel-Søren o jag,  för att lära oss Friskis syn på intervallträning på spinncykel.

Nu har terminen startat och jag har redan kört 6-7 intervallpass som ledare. Försmaken så här långt är mycket god tycker jag, och motionärerna verkar uppskatta det enkla och tydliga i upplägget, med ordentliga återhämtningar mellan intervallerna.

Jag har lagt upp 55-minuterspasset i två block med medellånga och korta intervaller 4+4+3+2 – 4+4+3+2+2 återhämtningen 1 minut mellan varje. Funkar bra. Lätt att hänga med för alla, man behöver inte tjoa så mycket under låtarna, mer driva på. Rakt o tydligt. I går hade jag två debutanter som var med på spinning för första gången och jag tror att det var lättare för dem att hänga med, än på ett vanligt medelpass.

Søren sa häromdan att antingen var han sjuk eller så var hans pass ovanligt hårt. Jag har gjort samma upptäckt - inte av hans pass - men mitt eget. Det känns inte så jobbigt under och direkt efter intervallpasset. Men på kvällen är man helt slut i benen på ett helt annat sätt. Och man slipper vända ut och in på lungorna.

Min egen högst ovetenskapliga mätmetod - att känna hur varmt det stora svänghjulet är på hojen efter passet - indikerar att det stämmer. Det är lätt att gnida det riktigt varmt med intervaller.

Vi får se om det ger ngt resultat till våren. Januari har hittills varit en bra träningmånad, med god belastning, lite mer spinn än tänkt och lite mindre spring, men det kanske är bra om det är cykel man ska bli bra på. Det är bara långpassen på helgen som blir lidande.

Vi får se hur det blir till helgen.

Hej.

2012-01-26



Jo då...

...benen kändes oförskämt pigga i går morse, efter spinningorgierna i fredag, så jag rullade ut halv 9 för att möta stadens triathleter + lite stövisa vinterlystna cyklister. Vi var nog 12 pers, kändes som storklungan om sommaren... Cyklade mot vinden söderut mot Tenhult och fortsatt söderut. Jag vek av i södra änden av Tenhultssjön, och åkte ensam norrut över Öggestorp och Lekeryd. Grymt isigt på småvägarna, och jag kör dubbfritt. Skönt att vara ensam så att man inte fäller hela klungan.

Hade jag fortsatt söderut hade jag inte varit hemma förrän 12 och jag kände inte riktig för en sån dosis igår. 2,5 h lagom.

Primus, vår 15-årige pöjk körde spinning med Malin, med galne Allan som ledare senare på fm. Kanske kan få igång honom ute i vår på allvar. Snabb i backarn är han redan efter skolcyklingen, men uthålligheten är väl lite eftersatt ännu.

Sen 2 timmar pingis i källaren med boysen under kvällen. Riktigt mör i benen satt jag sedan med handen djupt i godisskålen framför P3-galan.

2012-01-22



Oups, januari rusar på.

Början av året blev mer intensiv än väntat, inte träningsmässigt, men jobbmässigt. Både förra veckan och vecka 1 blev hysterikska, upp kl 6 o jobba, sen sena kvällar. 13-helgen skulle vi till Malins bror som bor Lommedalen strax nordväst om Oslo, men jag fick börja med att stänga in mig och jobba i stället dag 1, medan resten av gänget åkte pulka i vinterlandskapet.

Jag sprang dock en timme på trettondagsmorgon med Anders Auklands granne, dvs min svåger Jakob. Alla längdbröderna bor i  grannskapet. Bättre träningskompisar kan man ju knappast ha...eller är det kanske tvärt om. Kurt Asle Arvesen, cyklisten, har också flyttat dit nu efter proffskariärren. Men han sågs inte till. Norge är fint. Och snöigt. Tänk vinter på riktigt.

Förra veckan körde jag igång terminens spinningpass, med en liten utökning - ett intervallpass direkt efter seniorerna på tisdagar. Lite barnsjukdommar första omgången förra veckan, men denna veckan har det flutit på bättre. Lyckats köra passet tre gånger denna vecka, i och med två inhopp oxå. I onsdags och i idag fredag - oxå efter seniorpasset. Kanske inte optimalt att köra intervaller efter ett inledande pass, men idag kändes det riktigt gott efter. Porerna stod som öppna Veberförgasare en timme efter.

Värre i onsdagskväll, när jag skulle hem till berget här i Huskvarna. Helt låg - tog nog 40 minuter hem jämfört med en vanlig hemtransport om 20 minuter. Torsdag vilodag - mycket välbehövlig. Borde nog inte cykla ute imorgon men, det blir nog så ändå. Har inte sprungit en enda dag denna vecka. Pendlat två dagar Jönköping t.o.r.  betvingat Klevaliden tre gånger, och spunnit... vågar inte skriva, i fall min fru skulle läsa.

Men jag har jobbat oxå, dragit in ett mycket bra uppdrag som kan löpa på många år om vi sköter oss - jag och reklambyrån Vinna. Borde fakturera massa jobb nu som är klara och det ser riktigt bra ut i upptakten av året. Kanske kan lägga en slant i pensionshögen som inte vuxit speciellt mycket senaste åren som frilans. Eller ta det lugnt ett par veckor i vår och cykla tungt, länge och vackert. Det är också en investering, både i framtiden och i nuet.

Ser ut att kyla på i morgon, är det mer än fem minus så blir det nog inte cykel. Vi får se.
Åkte faktiskt en mkt kort skaterunda ute i betongen förra helgen, då det var torrt, skulle kunna vara samma imorgon, fast kallare. Precis som när jag var liten går jag o drömmer om hur jag sätter olika trick i betongenpoolen.



Skickar med en bild som den eminenta skatefotografen Martin Willners tog på mig 1988-89 tror jag. Den dök upp på Faceboken i julhlgen. En frontside Grind, med gott häng uppe på kanten. Sånna skulle jag gärna göra igen, men betong är hårt, det lärde jag mig förra året.

God natt!



2012-01-21