Hemma, med bättre arm.

Hemma från England, två veckor med lågintensiv träning nästan varje dag, vilket innebär långa dagsmarcher i städer, bland kullar, på stränder och på museer. Våra barn knotar aldrig, bara man mutar dem med glass då o då kan de gå 12 timmar en dag. I London var de helt utmattade på tuben hem till hotellet dom två dagarna vi var där.

Vi är med i en husbytarorganisation, där man helt enklet byter sitt hus med annan familj någon annanstans i världen. Tror det var 9:de bytet. Funkar perfekt, stora hus, fulla av leksaker till barnen - fungerande hem där det finns mer än 4 tallrikar och 3,5 bestick. Vi byter rakt över med den familjen som är i vårt hus, så man har varandras grejer i pant liksom. Har aldrig hänt ngt negativt. I det här fallet låg huset på landet tre km från staden Yeovil, en bit från kanalkusten 30 mil väster om London. Väldigt vackert, och stort.



Cykla var inte o tänka på med den brutna armen, men några haltande, passgångna löpintervaller blev det i alla fall i den långa branta backen en bit från huset. Ett tappert försök att hålla fish n´chipsen stången.... Kändes dock bra med  lite avhållsamhet från styret.

Armen har varit strikt i mitella i två veckor, men jag har använt handleden o gympat armbågen på kvällarna, däremot svårt att sova med lätt värk och bara på rygg.

Åkte direkt till röntgen i måndags för att kolla att "tuberculum majus" (toppen av överarmsbenet) låg kvar på rätt ställe, så att jag slipper operation. Allt låg där det skulle, så nu är det full fokus på att få tillbaka rörligheten och det går fortare än jag trodde. I fredags cyklade vi till en granne ett par hus bort, och i går trillade jag ner i cykelbrallorna och tog en kort tur. Och det funkar faktiskt, armen har ju inte varit rätt av, men det känns ostadigt i vissa lägen. Får nog vänta en vecka till.



Om två veckor är det Hammarrundan strax söder om Jönköping, ett varvlopp (6) med en grym backe på varje varv. Får nog bli till att stå vid sidan detta år. Har kört bra där tidigare, men förra året fick jag släppa huvudklungan på 4:e varvet - nesligt. Hade tänkt mig revansch i år, men det får vänta.

Får koncentrera mig på att sätta ihop ett nytt spinnpass i till hösten. Är det ngn som har förslag på bra spinnlåter är det bara att hojta till.

Sen har ju jobbet hoppat igång i raskt tempo redan första veckan. Skriver bl a en artikel till Sportfack om 29"ers - storhjuliga mtb. Har äntligen slagit igenom på bredfront även försäljningsmässigt. Till nästa år kommer nästan alla företag med sina versioner. Även Crescent med ett par, tre modeller. I Sverige är det mkt Cykelvasan som drivit på försäljningen. Gery Fisher har ju försökt frälsa världen med stora hjul i mer än 10 år, men lagom till hans företag gick i graven vaknar världen.

Ja, Cykelvasan ja, gick igår ju. Gick o gick, med runt 34 km/h i snitt gick det ju undan i täten, med fint besök av Gustav Larsson. En pöjkarna i vårt vättergäng - Niklas Bjarnegård - rullade in ett par minuter över tre timmar, bland de 120 första tror jag. Snittfart över 31 km/h IMPONERANDE!!!! Grattis.

Hörs!

2011-08-14