Upptäcktsfärd i parfymens dalar

Denna fjärde dag av sol satsade vi på att upptäcka nya vägar väster om Nice där det finns stora naturområden där det inte bor så mycket folk och där det finns mycket småvägar bland storkullar som inte är högre än 3-400 meter. Vi tog av mot Grass efter bara några km utmed vattnet. Detta är parfymens huvudstad och det luktar gott från varenda fabriksbyggnad. Vi tog av ytterligare väster ut och koppade en kaffe innan vi gjorde en klättring in i grönskan och den gula mimosan som blommade i full fräs.  Nerfarten gick bland blommande fruktträd på fint kurvig väg; kändes som i Skorpans Körsbärsdal.

I väntan på lunchpizzan

Lunchen bestod av en gigantisk pizza som utan problem föll ner i ett hål i maggen. Den kändes inte ens när vi satte upp och klättrade norrut upp mot Route Napoleon vid foten av de lite riktiga alpernas utlöpare mot havet. Solen skenade alltjämt och fåglarna kvittrade i vart snår. En rask fika innan den riktiga klättringen påbörjades upp mot och över trädgränsen. Månlandskapet bredde ut sig på en lite högplatå där vi fick köra österut någon mil. Här hade också en klibbig kall dimma letat sig upp och på bara ett växelklick hade de yttre förutsättningarna ändrats helt. Nerfarten till bergsbyn där vi fikat första eftermiddagen blev så där huttrande att vi trodde något hoppat loss på cyklarna. Man ska ha respekt för berg året runt, även om man är så nära medelhavet.

Veckans första fika inomhus med värmande te. Men vi satt forfarande på en klipphylla 7-800 meter öh. Det blev till att huttra en bit till innan låglandets värme klappade oss. Väderprognosen hade lovat mulet väder men vi höll undan nästan hela dagen.

Middag, tvätt och liten kvällspromenad. Vanans makt är stor, men jag kan säga att lägenhet med tvättmaskin är värt hur mycket som helst.

Vi måste betat i oss minst 14-15 mil även denna dag och jag började kännna mig riktigt pigg. Søren drogs med fortsatt halsont som vägrade ge med sig, men han stretde på otroligt bra, frågan är hur nyttigt det var? Vår egen hjulläkare Christoffer, hade inga invändningar.

Lite cykelvård i våra branta kvarter

Inför söndagen lovades mulet, och regn längre fram på dagen. Tidig uppgång planerades och eftersom bageriet var stängt Dimanche (söndag) så köptes brödernas bröd redan på kvällen. Ett gammalt nummmer av Kadens berättade att  om man grejade  klättringen från vår grannby Vence up till col de Vence ca 900 möh under halvtimmen var man "riktigt" snabb. Alltså raskt  i säng, redo för mandomsprov.

2011-04-03




Peter

Hej Ser ut som Henrik bytt cykel? Hans förra var väl vit... Verkar varit en trevlig resa ni var på kanske ni skulle ägnat lite mer tid åt att sola o bara njuata :-)

2011-04-04 12:32:40


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: