Andra kvällen med gänget.

Måndagkvällar är vikta åt Friskis super-11-grupp, och i kväll var det andra gången vi cyklade ute. Sommartiden gav oss en timme drygt extra i dag, jämfört med förra veckan. Många behöver komma igång med rullekörning och helt enkelt lära sig att hålla linjen och ligga bakom och susa med. Det tränade vi verkligen på. Ett led nästan hela vägen, eftersom det är rätt mycket trafik överallt när jobben slutar.
 
Vi drog söderut, tre tjejer och sex killar, och började uppför Barnarpsbacken, där vi lät fri fart råda för att alla skulle få ligga på det varvtal de ville för att få moment av väredefull konditionsträning också. Men väl på platten körde vi hela vägen ut över E4:an och in på Torsvik söder ifrån, sen fortsatt platt bort till Taberg och ner till Hovslätt.
 
Från förra veckans runda
 
Sen var det dags för Sandserydsbacken och frifart igen. Drog på fullt själv och jagade ikap två av killarna som verkar rätt rappa uppför. Lyckades, men inte utan att få sliiiita riktigt hårt och vända ut och in på lungsäckarna. Så det blev några hårda intervaller för mig också innan jag var hemma. Bra då att bo i Huskvarna, först Rosenlundsbacken, sen ett långt drag genom hela Vättersnäs och avslutning uppför Ådalsvägen.
 
Gruppens stora utmaning blir att inse att det är gruppen som kommer i första hand, och att alla kommer behövas på rundan och alla kommer vara trötta. Och att hålla jämn fart, utan minsta ryck, vilket sliter så mycket i längden på ett lopp som Vätterrundan.
 
Kul att se när en i gruppen är nära att ge upp i motvinden, men som  kämpar på och litar på sin kraft och hänger med hela vägen hem. Självklart skulle vi inte lämna ngn ute på vägen, men det är ju meningen att vi ska utmana motionärerna. Det gjorde vi i går, inte bara i backarna.
 
På måndag gör vi det igen.
 

2014-03-31






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: