Igår blev det nya kompislappar på sonens cykel...

Rättare sagt det fanns inga alls innan. Bara långa skärmar som täcker det mesta skvättet.... på en själv. Kompislappar är helt enkelt skärm-förlängningar som gör att det sista dropparna som lämnar däcket längs med backen inte ska skvätta på bakomvarande, kladda ner hennes eller hans cykel, skor eller ben, när man ligger ute o långcyklar i vinterkladdigt före.

Tittar man på riktigt gamla cyklar från förra seklet var skärmarna mycket längre, framförallt framskärmen gick så långt ned att man inte skvätte sand och vatten på den egna kedjan. Av denna anledning är kompislapp fram minst lika viktigt. Det sparar kedja o drev väldigt mycket.

Långa skärma är inte så långa som de brukade vara. Synd. Väntar fortfarande på att någon fabrikant ska göra en riktigt fin pendlarcykel, som funkar från start, utan att man ska behöva börja med att bygga om den för riktikgt elak höst/vinter-cykling. Som reklammakare är det ju sånna unika argument man vill ha för att kunna profilera en produkt.

Engelska Brooks gör kompislappar i tjokt naturfärgat skinn. Vackert, men kanske inte så funktionellt.

Får se när jag ska inviga dessa skärmförlängningar bara, denna helg blev det bara ett löppass, men jag behövde verkligen varva ned lite från veckan innan med 7-8 spinnpass.... Blev galet.

2011-12-19






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: