Torsdag: Henriks vägar äro outgrundliga... och grusiga.

Fyra bikers dök upp klockan 8 och Henrik hade förslagit en blandad tur upp i Västergötland, delvis på grusvägar... Så bev det också men Søren hoppade av med halsont, men Patrik Thunberg hängde med på den första passagen på grus, någon mil ungefär. Sedan vek han av hem mot Habo. Hans ska med runt vättern, sen. Lång stark o pålitlig in till sista metern. Tror det blir 4:e året vi åker samman, eller 3:e.

Henrik o jag fortsatte bland vackra sjöar, lyftande tranor och passerade Bottnaryds röda träkyrka, Bjurbäcks gråa , Ryfors (fika på golfbanan), Margreteholm, genom Mullsjö och mot Habo kyrka som blev det sista partiet på grus, ca 4 km. Tror nog att vi körde 4-5 mil grusväg, som mestadels var slät som cement, men vissa delar med rullgrus... Man får passa sig när man flyttar hojen i sedled, men jag tror inte vi fick ett enda möte, utan kunde hålla var sitt spår. Ingen punka trots att det smäller en del om de hårdpumpade däcken.

Hade fyra och en halvtimmes cykling i gott väder och gott sällskap innan jag var hemma. Fantastisk tur. Grus, hur kul som helst. Prova själv!

På latin heter trana Grus-grus, upplyste Henrik om, och vi träffade tre stycken idag. Passande?
Kul att cykla med allmänbildat folk.

2011-06-03






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: