Lite lopp piggar opp!

Det gick inte att hålla sig från den lokala Habo-rundan i dag (72km). Planen att cykla de ca 3 milen till västergötland höll dock inte, eftersom barnen lämnades ensamma hemma av cykelföräldrarna. Jag tog bilen till Bankeryd, knappa milen från start, för att vara lite mer snabbrörlig.

Tyvärr bara ett 50-tal startande i de två klasserna, men ändå lite galningar med för att det skulle kunna gå fort. Så blev det också - de första 3-4 milen gick galet i långt över 40 knyck, lite väl häftigt, men kul och nyttigt. Man märker inte först att farten sliter så som den gör.  Glömmer att dricka o äta o så kommer tröttheten och smärtan. Precis som det är på VR i den snabba klungan, så det är nyttig träning även om det är kort.

Här höggs det och ryktes det mer och mitt på finns en lååååång seeeeg stigning där det sprack upp. Jag är ju relativt stark i backarna och lyckades haka på uppför den sista biten, men det var på vippen att jag drunknade i en sörja av plågad vanmäktig mjölksyra. Vi var sex man med där, tre från vår VR-grupp - Niklas Bjarnegård o Berner Yngve också + tre licensåkare från den lokala räcerklubben. Inte så illa.

Vi höll i hopp hela vägen i mål, vi visste att det fanns starka ryttare bakom som jagade, men höll undan med några minuter. Jag var helt krullig i benen när det var dags för spurt och lät de starka hållas. Rullade in som 5:a. Tror det blev så för två år sedan också. Träningskompis Henrik Johansson tog andraplatsen. Han började dagen med 5 extramil i benen... o la till två innan hemkomst. Där har ni skillnaden. Bjarnegård är ju ett fenomen utan motstycke, även år. Verkade helt oberörd av turen. Berner har målmedvetet (sålt andrabilen) pendlat sig i grym form denna vinter. Grattis!

Vi från listan är alla inbitna cykelpendlare, det ger också starka ben, tack o lov, för annars är det svårt att hinna träna.  Förövrigt är det ju bra att köra så många lopp som möjligt innan VR, så man får fart och lite riktig smärta på bordet. Nästa helg är det inplanerat lopp i Åseda, med danskkompis Christoffer, han är uppvuxen där på 70-80-talet.

Det ser bra ut inför VR.

h,

Nicke

2011-05-23






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: